Wat is de werking van een isolerende folie in hr glas

Hoogrendementsglas (HR) is in diverse uitvoeringen te verkrijgen. De classificatie van HR glas wordt toegekend op basis van de isolatiewaarde van het glas. Voor HR++ glas betaal je meer dan voor standaard dubbelglas.

Wat staat er in het bouwkundig rapport of taxatierapport?

De isolatiewaarde geeft aan wat voor soort glas u heeft. Bij het bepalen van de isolatiewaarde wordt gekeken naar de warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenzijde van het glas. De gemeente stelt bij renovaties of nieuwbouwprojecten als eis dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

Bij HR glas is de isolatiewaarde tussen de 1,7 en 2,0 W/m²K en de glazen hebben droge lucht als spouwvulling. Met een isolatiewaarde tussen 1,2 en 1,6 W/m²K is HR+ glas voorzien van argon/krypton in de spouw. De isolatiewaarde van HR++ glas ligt tussen 0,9 en 1,2 W/m²K, waarbij de glazen zijn gevuld met edelgas als spouwvulling.

Als het gaat om glaswerk, is HR++ glas de gebruikelijke keuze. HR en HR+ glas wordt momenteel enkel nog gebruikt voor het herstellen van ruiten of het vervangen ervan. Hierdoor zal dit type glas steeds gebruikelijker worden.

Hoe kunt u eenvoudig het type glas achterhalen?

Het kan een uitdaging zijn om te zien welk soort glas er is vanaf de buitenkant van een woning. Vaak is er informatie over het type glas te vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. U kunt zien welk type HR glas er is door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken.

U kunt met behulp van een lucifer zien welke glassoort er is gebruikt. Houd een lucifer aan en kijk vervolgens recht voor het raam, daarna schuin op het glas. Dubbelglas is aanwezig als de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld gelijk is.

Indien het vlammiddelste een andere kleur laat zien, dan is het HR++ glas. Dit is zo omdat dit soort glas een isolerende folie tussen de glasplaten heeft. Dit is niet waarneembaar met het blote oog, maar kan worden ontdekt met behulp van deze methode.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1116

Wij helpen u graag verder!